Припрема...

12. јануар 2022.

Ђиласе, што се ти не кандидујеш?


Председник ССП и лидер дела орозиције Драган Ђилас, који се јавно хвали да само он може да порази Вучића на изборима, све више постаје предмет подсмеха на друштвеним мрежама, али и међу другим учесницима политичком животу.

Твитер заједница готово свакодневно га пита када ће му „израсти“ храброст да преломи и кандидује се као носилац барем неке листе на предстојећим изборима кад је већ толико моћан, колико тврди, машући наводним истраживањима јавног мнења. Међутим, док се у медијима који су му наклоњени или које сам финансира хвали високим рејтингом или измаштаном популарношћу, од кандидатуре ни трага ни гласа. Потура овога, истура онога, предлаже оног тамо, хвали ону… Понош, па Мариника, ево, и Дејана Шошкића ископа однекуд, али никако да дочекамо да сам иступи испред своје листе и партије и изађе на црту онима које свакоминутно блати и прозива. Баш због тога његов статус и на друштвеним мрежама постаје све непријатнији јер не може да избегне питање које му постављају и његови фанови – да ли неће да се кандидује јер се боји новог пораза?

– Драгане, човече, докле мислиш да убеђујеш амбициозне аматере да изађу на председничке изборе? Па слушаш ли ти себе на својим конференцијама? Читаш ли резултате својих истраживања? Ваша победа је неупитна. Кандидуј се, лидеру. Победи! Није ваљда да себи не верујеш? – нашалио се народни посланик и потпредседник СНС Миленко Јованов, указујући на јасну нелогичност, а то је одсуство кандидатуре лидера ССП.

Овом коментару прикључио се и Драган Шормаз, народни посланик СНС.

– Аман, не ложи га. Шта ћемо ако се кандидује – написао је посланик на званичном Твитер налогу, уз салве смеха.