Припрема...

4. октобар 2019.

Ђиласов план за слом Вучића!


Опозиција предвођена Драганом Ђиласом, лидером Покрета слободе и правде, и опозиционом коалицијом Заједно за Србију планира да након избора на Kосову крене у акцију рушења Александра Вучића.

Намера опозиције је да злоупотреби косовски проблем и да, у тренутку када се очекује да ће притисци на Александра Вучића бити најжешћи због ситуације у јужној покрајини, изазове хаос у Србији и насилно покуша да преузме власт.

План је да се искористи критична маса, односно сви они који су против било каквог разграничења, и изведе тај народ на улице.

Kако наводе добро обавештени извори Српског телеграфа блиски опозиционим лидерима, разрађен је прецизан план.

– Они сада бојкотују парламентарне изборе који следе јер су свесни да на њима ни не могу да ураде ништа и чекају да Вучић крене у решење косовског проблема, па да то искористе. Сва је прилика да ће се створити критична маса људи, сви они који су против било каквог решења, попут припадника Српске православне цркве, русофила, хулигана и сличних, а коју ће да искористе и изведу их на уличне протесте које ће преузети Ђилас и СЗС. Верују да ће тако успети да скину Вучића са власти и изазову нове изборе – открива наш саговорник из врха једне опозиционе странке, чланице СЗС.

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов уверен је да ће многи покушати да на питању Kосова руше Вучића.

Злоупотребљавајући чињенице, емоције грађана и слично, а у жељи да се ван институција, односно на улицама, дочепају власти. Зато и бојкотују сада изборе како би оспорили легитимитет, а онда ће покушати на улици државни удар са оправдањем да је то борба за Kосово, а притом су сви имали прилику да се покажу на делу и показали су једно велико ништа – рекао је Јованов за Српски телеграф.

Извор: Српски телеграф