Припрема...

13. фебруар 2020.

Ђиласов тим спрема хаос на дан избора!


Савез за Србију, чији су лидери Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и Вук Јеремић, више ни не крије да ће на изборни дан покушати да изазове државни удар! Наиме, јуче је у медијима под Ђиласовом контролом обелодањено да опозиционари планирају завршни скуп на дан избора.

– Што се тиче самог изборног дана, планирано је „снимање изборних места, пласирање видео-материјала, фотографија и информација да су бирачка места празна, саопштавање излазности“, као и организовање завршног скупа опозиције која бојкотује изборе – наводи се у тексту листа „Данас“и истиче да ће детаљи тог скупа бити накнадно утврђени.

Планови опозиционара представљају угрожавање безбедности и покушај да се у Србији изазову хаос и насиље, тврде наши саговорници.

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност „Едуконс“, истиче за „Ало!“да нови методи за бојкот избора представљају политичко насиље и угрожавање безбедности.

Миленко Јованов, потпредседник СНС-a, сматра да то представља најаву извршења читавог низа кривичних дела против изборних права која предвиђа Kривични законик, па би у том смислу било занимљиво чути шта каже тужилаштво.

У политичком смислу, чини се да је ово најава новог покушаја да се у Србији изазову нереди и хаос, а не би ме изненадило и да им је на уму да изазову озбиљне сукобе и крв на улицама, јер изборни дан представља крај њиховог иоле значајног утицаја на политичку сцену Србије. Будући да сви знамо о каквим се аморалним људима ради, не треба сумњати да ће између неповратног одласка на политичко ђубриште и гурања туђе деце у сукобе и насиље, а зарад спасавања сопствених политичких каријера, изабрати ово друго. Међутим, мислим да су се мало заиграли и да ни држава ни грађани не могу да допусте да буду таоци те све мање, али све екстремније групе – поручује Јованов.

Извор: АЛО