Припрема...

18. децембар 2019.

„Ђиласовци“ траже помоћ од Брисела


Представници Савеза за Србију Драган Ђилас, Небојша Зеленовић и Дејан Николић објавили су заједнички ауторски текст на бриселском порталу „Еуроактив“, у којем су позвали европске лидере да „помогну Србији“ јер у њој „демократија назадује од доласка Српске напредне странке на власт“, као и да то угрожава процес европских интеграција.

Текст је објављен недуго након наступа тројице функционера СзС у Европском парламенту у Бриселу, где су на трибини у организацији парламентарне групе европских социјалиста и демократа, такође говорили о стању у Србији и тражили помоћ у борби против актуелне власти.

Потпредседник напредњака Миленко Јованов каже, за „Новости“, да то што са „посебном сладострашћу странцима пљују по Србији, много више говори о њима, него о Србији самој“. Јованов додаје и да како на то гледа народ, најбоље показују последња истраживања по којима свих 10 странака у том Савезу заједно имају мање од седам одсто подршке:

– Очигледно да Ђиласов „Хијавата – енглески“ није био довољно уверљив да би и тамо, у европским институцијама, било кога уверио да су они релевантни саговорници на било коју тему. Уосталом, плаћеник Патрика Хоа и катарских амбасада, бахати тајкун који је опљачкао сопствену земљу и љотићевско-фашистички буздован, управо су људи који се из петних жила труде да заробе Србију, како би је поново пљачкали и богатили се на њеној муци и пропасти.

Извор: Вечерње новости