Припрема...

8. фебруар 2021.

Ђиласу је Вучић крив што је жив


То да је Ђиласова оптерећеност Вучићем добила патолошке размере, није ништа ново. Ново је што је данас целом свету показао размере те патологије и изопаченог погледа на свет. У том хаосу у глави, Ђилас је закључио да је Вучић крив за све.

И за то што се Ђилас кезио на селфију са Владом Јапанцем, бившим припадником Земунског клана, осуђеним за озбиљна кривична дела, Ђиласу су вероватно криви Вучић и СНС.

И за то што је Мариника Тепић од панчевачких криминалаца, са којима се дружила, наручивала „исељавање“ новинара Миће Милакова, крив је Вучић и крив је СНС.

И за то што је председник београдског одбора Ђиласове странке, Марко Бастаћ, набијао куму кесу на главу и млатио га вијачом, крив је Вучић и крив је СНС.

И за то што им на страначким промоцијама у првим редовима седе нарко-дилери, крив је Вучић и крив је СНС.

Све ово, инфалтилно оптуживање Вучића за сопствене свињарије није толико опасно, осим можда у контексту Ђиласовог менталног стања. Опасно је нешто друго.

Опасно је, што сада јасно и недвосмислено, Драган Ђилас свесно и намерно, лично, преко партија које контролише и медија које држи у шаци, минмализује, исмева и релативизује сваку претњу која је упућена Александру Вучићу, или члановима Вучићеве породице.

Било да је пронађено оружје у Јајинцима, или да плаћени убица Чаба Дер, да изјаву мађарским истражним органима да му је нуђено да убије Вучића, или сада када је јасно да је један криминални клан имао идеју да изврши атентат на Вучића, Ђиласова реакција је иста – исмевање, релативизација и минимизирање опасности.

Зато Драган Ђилас заслужује да буде саслушан, јер ово што је данас урадио по мом најдубљем уверењу, представља понуду за сарадњу криминалним клановима на уклањању Вучића. Ђилас би, по тој понуди, пружио политичку и медијску подршку, а на њима би било да обаве преостали део посла.

Јер, Ђиласу је, по свему судећи, Вучић крив што је жив.