Припрема...

28. август 2011.

Дневник: Само паре нису спорне – њих нема


За опозициони ДСС, интерес грађана који живе у Србији јесте да имају власт која је способна да извршава оно за шта је изабрана. Ова власт то није, каже за „Дневник“ портпарол ПО ДСС-а Миленко Јованов. Ако покрајинска власт, додаје наш саговорник, говори истину да не добија новац од Републике, и ако знамо да је ова власт локалним самоуправама ускратила око пола милијарде евра, онда је, по њему, јасно где је проблем.

– Шта вреде уставне, или законске одредбе, било постојеће, било неке друге након измена, ако их власт не поштује?! Зато и кажем да је решење у одговорној и способној власти, каква је била у време Војислава Коштунице, а не у празним причама око измена Устава и слично. Исто важи за покрајинску власт – каже Јованов.

Миленко Јованов се слаже да је уређивање питања имовине у интересу грађана, али он упозорава на начин како се то ради: „Као и све досад, стварањем сукоба и тензија, без широког договора политичких актера, чак и без договора у коалицији“.

О залагању „Војвођанског клуба“ за „сложену државу Србију“, портпарол ДСС-а Јованов одговара да је интерес грађана да препознају шта је иза тих захтева. А ми ћемо, додаје, као и до сада без длаке на језику ствари називати правим именом.

Цео текст на адреси: http://www.dnevnik.rs/node/42209