Припрема...

1. август 2011.

Дневник: Шибицарење о томе где је новац и код кога је


Ако имамо Фонд за капитална улагања, кључно питање је шта су то капиталне инвестиције у Војводини. То свакако не може бити кречење...

Функционер Покрајинског одбора Демократске странке Србије Миленко Јованов сматра да је неукусно да војвођански званичници „на сва звона звоне да је Фонд за капитална улагања пред банкротом”.

– Они врло добро знају да тај фонд још није поднео ниједан ваљан извештај о пословању, из којег би се видело на основу чега се процењивало који ће се пројекти финансирати – казао је Јованов за „Дневник”. Тврди и да у Бановини треба да објасне како су финансирали изборну кампању на поновљеним изборима у Ковину, Врбасу и Оџацима, те да ли је тај покрајински фонд постао „бунар жеља и обећања политичких странака из коалиције владајуће у Војводини, а у првом реду ДС-а”.

Он је приметио и да се дуговања грађевинској оперативи и проблеми с преливањем новца из републичке касе у покрајинску јављају од 2008. године, односно од доласка актуелне коалиције на власт, указујући на то да тих проблема није било док је Владу Србије водио ДСС.

– ДСС је не само на овом примеру показао да је с већом пажњом прилазио свим проблемима у држави и у оквиру Владе Србије законито испуњавао све обавезе – навео је Јованов.

– Ако имамо Фонд за капитална улагања, кључно питање је шта су то капиталне инвестиције у Војводини. То свакако не може бити кречење… Шта је са системима за наводњавање, с Банатском магистралом, с тунелом кроз Фрушку гору…? – навео је Миленко Јованов. Он је истакао и да је жалосно што се унутарстраначке размирице у ДС-у преламају преко леђа грађана и у случају финансирања Покрајине, као што је, како је навео, био случај и приликом усвајања војвођанског Статута. Јованов је војвођанске демократе оптужио и за то да унутарстраначку кризу користе да пребацују одговорност на централну власт у Београду, креирајући тако негативне осећаје у јавном мњењу према Бограду, те оценио да су такви потези усмерени ка подржављењу Војводине.

Цео текст на адреси: http://www.dnevnik.rs/node/39691