Припрема...

25. јануар 2022.

Дно дна


Дневни лист Данас прешао је све могуће границе и дотакао дно дна. На насловној страни новина чији је власник Драган Шолак и која промовише политику Драгана Ђиласа и њему наклоњених партија објавили су карикатуру на којој испред председника Србије стоје министар полиције Александар Вулин и министарке културе и грађевинарства Маја Гојковић и Зорана Михајловић с голим грудима.

Kарикатура која очигледно за циљ има да исмеје упозорења пристигла из ЕУ да мафијашки клан Радоја Звицера планира атентат на председника Вучића. Истовремено, понизили су поменуте министре гнусно вређајући и фзички изглед оних који су се на њој нашли.

Новинарка и некадашња председница УНС Љиљана Смајловић у изјави за Српски телеграф истиче да је карикатура коју је објавио Данас непримерена, те да представља таргетирање:

– Kораксова карикатура је више него одвратна. Подсећа ме на „естетику“ скандалозне насловне стране ИИустроване политике из 2018, на којој смо Веран Матић и ја на сличан начин таргетирани, с том разликом што је политичка намера тада била да се дискредитује суђење убицама Славка Ћурувије.

Осуда је дошла и од Миленка Јованова, члана СНС, који сматра да овако нешто осликава стање ума и аутора карикатуре, али и редакције.

Насловна страна Данаса у потпуности објашњава ментално стање и аутора и редакције. А мукице… Пусте их мало за викенд, а они одмах покажу да терапије не делују и да морају што пре да их врате назад – сматра Јованов.