Припрема...

10. децембар 2016.

ДС никада није интересовала истина о смрти гардиста


Изјава за медије

Данашња изјава Драгана Шутановца још једном је потврдила да за њега, Демократску странку и целокупну самопроглашену „елиту“ није престала да важи идеја да за њих важе нека посебна права, која не важе за друге грађане Србије.

Само водећи се том идејом Шутановац је могао да смисли да је Вук Јеремић изнад закона државе Србије и да је „света крава“ коју надлежни државни органе не смеју ни да позову ради давања изјаве. На овај начин Шутановац истовремено показује да сматра да родитељи настрадалих гардиста, ваљда, спадају у другу категорију грађана и да немају права да сазнају истину о страдању својих синова.

Са друге стране, овакав иступ Шутановца јасно показује да се око ове приче дешава нешто чудно и да ту нечега има, али и зашто до данас нема одговора на питање како су страдали гардисти. Очигледно је да ни њега ни Демократску странку никада није интересовала истрага, никада их није занимала истина, никада их није занимао ни Јаковљевићев ни Милановићев живот. Њих само занима да спроводе политичку хајку и харангу, да шире своје лажи и измишљотине и да сваки покушај државних органа да се сазна истина упропасте и зауставе.

За Српску напредну странку живот сваког грађанина Србије вреди једнако, а закони државе Србије важе једнако за сваког грађанина. Србија заслужује да сазна ко јој је убио два војника. Србија заслужује и да сазна и да ли је неко знао и сакривао истину о томе и зашто и у чију корист.