Припрема...

10. април 2014.

ДС С ће бити живља и присутнија него икада


dss-logoНОВИ САД – Председник Покрајинског одбора Д С С за Војводину Миленко Јованов изјавио је данас да ће та странка у наредном периоду показати да је живља и присутнија међу грађанима него икад, и да ће се залагати за равномеран развој Покрајине која људима мора да понуди конкретна решења за њихове проблеме.

Јованов је на конференцији за новинаре рекао да ће ДС С бити посвећена остваривању четири циља међу којима је „повратак Покрајине у уставно-правни оквир Србије“ кроз доношење Статута, Закона о надлежностима и осталих аката везаних за аутономију Војводине.

Према његовим речима, потребно је и трајно решавање питања финансирања Војводине кроз доношење Закона о њеном финансирању.

Д С С ће се, како је додао, залагати за равномеран развој целе Војводине, јер се „не сме десити да покрајинска власт додели јужнобачком округу више новца од три банатска заједно“. 

„Војвођански новац се не сме трошити произвољно како је то радила покрајинска власт у свом четрнаестогодишњем мандату“, рекао је Јованов који је навео и да Покрајина мора да уједини интересе већег броја општина и понуди грађанима конкретна решења на питања која их муче, као што су незапосленост, пољопривреда и екологија.

Он, како је саопштено из Д С С, тврди и да је „војвођански идентитет лажан“, те да ће ДС С учинити све да заустави процес стварања војвођанске нације. 

„Модерна Србија је настала у Војводини и зато имамо свако право да бранимо српску идеју у Војводини“, рекао је Јованов који се захвалио досадашњем председнику Покрајинског одбора ДС С Браниславу Ристивојевићу на свему што је учинио на оспоравању противуставних одредби Статута Војводине