Припрема...

27. мај 2020.

Гладни вукови међусобно ратују


Лидер Двери Бошко Обрадовић казао је да је 11 дана штрајка глађу на степеништу Скупштине Србије или, како га назива, строги пост, драгоцено духовно и политичко искуство, те да је он током тог периода самопреиспитивања, преумљења и покајања дошао до 11 закључака, а међу њима је и позив колегама из опозиције да се саберу око базичних демократских вредности, међу којима су и лустрација, испитивање порекла имовине и одузимање незаконито стечене имовине. Први на Обрадовићевом удару био би, по тој логици, цене саговорници Српског телеграфа, његов партнер у Савезу за Србију Драган Ђилас, чије су четири фирме, од 2000. до 2014. године, док је био на високим државним функцијама, оствариле пословни приход од 619 милиона евра. Обрадовић би, закључују, изгледа одузео Ђиласову имовину.

И потпредседник СНС Миленко Јованов сматра да се ради о новој неозбиљној и лицемерној акцији Обрадовића, која не значи одузимање Ђиласове имовине.

– Па они Ђиласа не смеју ни да спомену, а камоли да га питају за имовину… То најбоље говори о томе колико су Обрадовићеви предлози лицемерни и бесмислени или да он унапред зна порекло Ђиласове имовине, али сматра да то што неко својим фирмама пребаци 619 милиона евра народних пара и није неки грех… Али добро, Обрадовић је предложио и Влада Георгијева за сенатора, тако да у тој његовој замишљеној Земљи дембелији, очигледно све може и све је изводљиво.

Извор: Српски телеграф