Припрема...

24. децембра 2020.

Гласали из Бодрума, а сад критикују Кодекс


Народни посланик на листи “Александар Вучић – За нашу децу” Миленко Јованов изјавио је да они који критикују Кодекс понашања немају легитимитет да то чине, јер, како је објаснио, за време претходне власти се гласало из Бодрума и Солуна.

“Колеге су већ објасниле како је изгледала скупштина док су је водили они који данас држе лекције о демократији и парламентаризму. Имали смо ситуацију да је једна парламентарна већина одузела 40 мандата ДС С-у, па није хтела да спроведе одлуку Уставног суда Србије да те мандате врати”, рекао је Јованов.

Јованов напомиње да је раније било и избацивања посланика Српске радикалне странке из сале, јер им се, како је рекао, није свиђало како дискутују.

“Да не говорим о томе како су тукли и премлаћивали посланике кад се искључе камере, као у каубојским филмовима. То је била слика парламентаризма у њихово време”, рекао је Јованов.

Наводећи да су посланици ДС “гласали из Бодрума”, па је, како је рекао, Бојан Пајтић тада махао авионским картама и такси рачунима Неде Арнерић, Јованов је рекао да сада исти човек на “Ђиласовим медијима” говори о томе како парламент треба да функционише.

“Његово право је да говори, али нема легитимитет”, подвукао је Јованов.

Јованов је истакао и да је у Србији у недостатку политике влада “ријалити политика”, и у том смислу подсетио на уношење камена у Дом Народне скупштине.