Припрема...

22. септембар 2023.

Говор председника Вучића је важан тренутак у борби Србије за право на слободу, независност и територијалну целовитост


Председник Вучић је говором на Генералној скупштини Уједињених нација показао и домаћој и међународној јавности како изгледа када ставове своје слободне земље износи слободан и храбар човек, коме је мирна и чиста савест, јер се данас, готово једини на свету, чврсто држи свих принципа и начела на којима стоје Уједињене нације.

Насупрот томе, сви смо сведоци како јадно и бедно изгледа слугерањска политика коју су интерпретирали представници неких држава из региона, али коју воде и опозиционе странке у Србији, чија је свака реч одмерена не у циљу заштите интереса сопствене државе и народа, већ да би се допала уху њихових спонзора.

Председник Вучић је рекао истину о Србији и српском народу. Били смо прве жртве разобручене силе, која је грубо згазила норме међународног јавног права и 1999. и 2008. године и зато данас са великим легитимитетом Србија има право да говори о потреби да се свет врати поштовању слободе, територијалне целовитости и независности држава света. Исто тако, председник је рекао истину и о томе да је лицемерје главно обележје понашања великих светских сила.

Најзад, председник Вучић је својим говором ставио тачку на све лажи, будалаштине и подметања која се тичу позиције Србије у односу на Косово и Метохију. Још једном је, само сада на светској позорници, јасно поручено да је позиција Србије по том питању, чврсто везана за Повељу Уједињених нација и Резолуцију 1244 и ваљда су сада то разумели и они који пред странцима не смеју ни да помисле оно што је председник Вучић изговорио за говорницом у Уједињеним нацијама.

Говор председника Вучића је важан тренутак у борби наше земље за сопствено право на слободу, независност и територијалну целовитост. Иако та борба ни изблиза није завршена, наду даје чињеница да све више земаља света разуме и подржава ставове Србије, али и што се на челу наше земље налази човек решен и способан да се за те ставове упорно бори свуда и на сваком месту.