Припрема...

24. септембар 2022.

Говор Вучића у УН изазвао Твитер рат Јеремића и Јованова који је у све умешао у Викиликс


Говор председника Србије Александра Вучића у УН изазвао је бројне реакције, али и један твитер рат и то између лидера Народне странке Вука Јеремића и шефа посланичког клуба СНС-а Миленка Јованова.

Наиме, Јеремић је твитнуо да „Вучић није са говорнице УН-а рекао да за Србију чланство Приштине у УН није прихватљиво“ због чега је Јованов лидера Народне странке оптужио да има „карактер кишне глисте који је ову земљу скупо коштао“.

Јеремић је на Твитеру прокоментарисао говор Вучића у УН-у и извештавање домаћих медија о томе.

– Извештавање српских медија о Вучићевом говору у УН је бесрамна пропаганда. Једино што се у вези његовог обраћања овде у НY препричава је то да са говорнице УН није рекао да је за Србију чланство Приштине у УН неприхватљиво. А имао је написан говор, дакле није био превид – написао је Јеремић на Твитеру.

Депеша 08BELGRADE218 открива, тек илустрације ради, жалосну епизоду о некаквом антиамеричком говору који је одржао будући председник Народне странке да би се потом, „изван светлости рефлектора, он извинио због реторике и охлађених односа… После говора, на пријему за дипломате које су биле у публици, Јеремић је пришао службенику (америчке) амбасаде и извинио се због антиамеричких примедби, али је рекао да је принуђен да користи такву реторику због изборе кампање. Он га је замолио да пренесе поздраве амбасадору, изразивши жаљење што не може да га види…

Убрзо му је жустро одговорио Јованов тако што је на Твитеру окачио извештај Викиликса о наводном разговору Јеремића са службеником америчке амбасаде током једне изборне кампање.

– Оно што је Вучић изговорио у Њујорку, Јеремић није смео да каже ни у Београду. А Викиликс одлично описује тај карактер кишне глисте који је ову земљу скупо коштао – исткао је Јованов.