Припрема...

14. септембар 2022.

Грађани на KиМ суштински нису могли да чују алтернативу државној политици


Миленко Јованов, шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, рекао је да Србија на својој територији има конфликт који сама не може да контролише, већ је врло често у ситуацији да тај конфликт по замисли и жељи споља хладе и греју, по њиховим потребама.

Истакао је да је важно да прихватимо реалност, али не као еуфемизам за признавање самопроглашене независности Kосова, већ да би сагледали ситуацију и нашли начин да ту реалност променимо у своју корист.

Сматра да грађани на Kосову и Метохији данас суштински нису могли да чују алтернативу државној политици.

„Видели смо све алтернативе – једна је да признамо Kосово а друга је да идемо рат. То је суштина, ни једни ни други то неће да кажу отворено, него користе разне приче, разне флоскуле. Није пријатно рећи – признајте независно Kосово, још је мање пријатно рећи – хајде да идемо у рат, али то је суштина“, рекао је Јованов.

Указује да је у принципу најлакше урадити или једно или друго, јер је у питању један тренутак.

„Оно што је тешко, то је оно што сте ви изабрали и то је оно што је политика коју ми подржавамо, а то је да се сваки дан на сваком месту и увек борите за Србију на Kосову и Метохији“, поручио је Јованов.

Политици актуелне власти алтернативе нема, изјавио је данас шеф посланичке групе “Александар Вучић – Заједно можемо све” Миленко Јованов на посебној седници Народне скупштине Србије о Kосову и Метохији.

Он је навео да су често доношене одлуке које нас данас скупо коштају и додао да нико нема храбрости да призна околности у којима је председник Србије Александар Вучић и покаже разумевање за то колико је тешко у таквим околности водити државну политику.