Припрема...

27. април 2024.

Грухоњића као Мечку Божану водају по јазбинама антисрпског полусвета


Динко Грухоњић, после скандалозних изјава на антисрпском скупу у Дубровнику, отишао је на нови фестивал мржње према Србима -Цетињски форум – где је још једном напао Србију и председника Александра Вучића!

Грухоњић је на овом назови форуму рекао да се у Сребреници десио геноцид и да је Србија ‘извршила агресију на БиХ и Хрватску’ (!), а председника Србије назвао је ‘хијеном“!?!

– Ако кажете да је у Сребреници био геноцид, неће вас подржати, ако кажете да је Србија извршила агресију на Хрватску и на БиХ, неће вас под:жати… Српска елита и интелектуалци су гори од руље, јер певају песмице о Косову. Имали смо и наступ Александра Вучића у његовом класичном стилу хијене, где је он у једној руци држао цвет којим је говорио да нико не сме да угрози моју физичку сигурност, али је у другој руци држао каму којом је говорио да не постоји особа у Србији са којом се он више не слаже негошто је неки Динко Грухоњић…- испричао је Грухоњић.

Шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов, коментаришући ове наводе, каже да је очекивано да Грухоњић буде тамо где је ‘антисрпски шовинистички полусвет’.

– Грухоњића ће да водају као мечку Божану по свим јазбинама у којима се окупља антисрпски шовинистички полусвет. Он је апологета те политике и логично је што се креће по тим кружоцима. Већи је проблемто што за своје антисрпске шовинистичке бљувотине Грухоњић има подршку или бар одсуство критике у Србији, од Маринике Тепић и Милоша Јовановића, па надаље – истиче Јованов.

СТРАНЦИ ГА ПЛАЋАЈУ ЗА ГОВОР МРЖЊЕ, ДОБИЈА ЧАК 330.000 ПО ТЕКСТУ

Динко Грухоњић је оснивач и председник Независног друштва новинара Војводине, које контролише бројне портале и медијске куће у Војводини. Којим цифрама барата Грухоњић, види се на примеру финансијске донације од стране НЕД-а (Натионал Endowment фор democracy) за сајт “Аутономија инфо” уочи председничких избора 2012. године – добио је 242.000 долара за 80 текстова, прецизније нешто мало више од 330.000 динара по тексту!

Грухоњићев НДНВ је исте године добио и 250.000 долара од Рокфелерове фондације, 180.000 евра о Европске комисије и више десетина хиљада евра од других атлантистичких фондова. Осим тога, до 2016. године Грухоњић је председавао Комисијом Министарства културе Србије за финансијску подршку медијским пројектима и тада доделио НДНВ, то јест самом себи, само 2015. године чак милион динара. Исте године од Канцеларије ЕУ у Београду НДНВ је добио 130.000 евра донације.