Припрема...

5. март 2013.

Хитно расписати покрајинске изборе


1У име Демократске странке Србије желим да изразим задовољство због чињенице да су данас готово све опозиционе странке у Војводини дошле на наше позиције по питању легитимитета покрајинске власти и потреби да се хитно распишу ванредни избори за Скупштину Војводине.

Желео бих да подсетим да је Демократска странка Србије захтев за расписивање ванредних избора упутила још јула прошле године, када је Уставни суд Србије прогласио неуставним више од 20 одредби Закона о надлежностима Војводине.

Демократска странка Србије разлог за расписивање избора види  у доказано неуставном понашању покрајинске власти, затим чињеници да је Војводина за време власти Демократске странке постала неразвијен регион, са платама испод републичког просека и огромним бројем незапослених. На крају, свакако да разлог за ванредне изборе треба тражити и у све чешће јавно изреченим сумњама у законит рад Развојне банке Војводине, Фунда за капитална улагања, па чак и саме Владе Војводине.

Покрајинска Влада мора да схвати да је грађани више неће. Уосталом, ако сматрају да и даље уживају подршку народа, не видим зашто се плаше избора.

Изјава ТАЊУГ-у