Припрема...

28. март 2019.

Хо дао Јеремићу још 1.500.000 долара!

Информер

Лидер Народне странке Вук Јеремић добио је октобра 2017. од Патрика Хоа, који је ове недеље пред судом у Њујорку због прања новца и милионске корупције осуђен на три године затвора, уплату од чак 1,5 милиона долара за потпуно непознате услуге! Ова Хоова уплата Јеремићу до сада је била непозната, а открила ју је истраживачка мрежа „Антидот“.

Тако је сада утврђено да је на рачун Јеремићеве невладине организације ЦИРСД и агенције за ПР и консалтинг услуге легло укупно девет милиона долара из сумњивих извора прихода!

Kако је открила истраживачка мрежа „Антидот“, Јеремић је од Хоа и компанија повезаних с њим укупно инкасирао седам милиона долара по основу донација. Осим већ познатих 5,5 милиона долара које му је уплатила кинеска фондација ЦЕФЦ, а на чијем је челу био осуђени Хо (или фирме с њим повезане), он је октобра 2017. добио још кеша хонгконшке фирме за коју се основано сумња да је у вези са осуђеним тајкуном.

„У октобру 2017. на рачун ЦИРСД-а је из Хонгконга уплаћено додатних 1,5 милиона долара, што укупну суму новца коју је лидер Народне странке примио доводи до невероватних девет милиона долара. Поменуту траншу уплатила је компанија ‘Нортхерн Интернатионал Цапитал’, која је, према документацији коју је ‘Антидот’ добио из Хонгконга, повезана са компанијом ‘Цхина Енергy’ и њеном фондацијом ЦЕФЦ, на чијем челу се, све до хапшења, налазио осуђени Патрик Хо“, пише „Антидот“.

Миленко Јованов, потпредседник СНС, сумња да ће тек испливати Хоове сумњиве уплате Јеремићу.

Нисам сигуран да имамо коначну цифру. Kо зна колико је Јеремић пара стрпао у џепове. Што се ‘Партнерс група’ тиче, није новост да је он нешто слагао, већ би сензационална вест била да је рекао истину. Питање од чега живи остаје да чека на одговор. Можда би информација о милионима стеченим од Бог само зна каквих послова с Патриком Хоом могла да буде смерница у тражењу одговора – оцењује Јованов.

Извор: Информер