Припрема...

2. јун 2023.

Хоће да изазову грађански рат у Србији


Kо су и где се налазе тровачнице, ко хоће грађански рат у Србији, ко „убија радост у земљи“, кога и зашто треба „сместа почистити“, само су неке од тема о којима су посланици власти и опозиције, уз много вике и међусобних увреда, расправљали у Скупштини Србије. Задата тема, закључци Одбора за културу и информисање о извештају РЕМ-а, била је само повод посланицима да говоре о свему поменутом.

Миленко Јованов (СНС), одговорaјући Милошу Парандиловићу, рекао је: „Особа која је политички настала захваљујући Хепију, сада говори да је Хепи споран, ваљда зато што га није довољно промовисао. Чули смо како се неко обраћа не знам којим речником, а онда смо слушали само увреде и најбруталније лажи. Ићи ће избори, па ће ово ново лице Србије моћи да се измери. Али, мени је битно то што је Шолаков таблоид „Данас’’ објавио, каже очигледно су Вучићу каријере Вулина и Гашића много важније од мира у Србији и захтева великог броја грађана. Хвала вам што сте потврдили оно што говорим данима, а то је да вам је идеја да изазовете грађански рат. Хвала вам што сте признали да у Србији неће бити мира ако не буду испуњени ваши захтеви, али грађански рат добити нећете.”

Никола Нешић (М-3) казао је да се седница претворила у расправу о ТВ Н1 и Нова С и навео да је „изречено много обмана, причали сте да су регистроване у Луксембургу, па да вас подсетим да Србија као кандидат за ЕУ, има обавезу да гарантује слободу, пријем и реемитовање програма из земаља ЕУ и држава чланица Европске конвенције о прекограничној ТВ“. Навео је да се овде реемитује програм Дискаверија, РТЛ-а…

Миленко Јованов му је одговорио читањем „става луксембуршког независног тела за електронске медије АЛИЈА, које је изрекло опомену пружаоцу медијских услуга ТВ Н1 због „ствари које су окарактерисали као, на неки начин, ширење мржње“. Додао је: „Не треба народ да верује ни мени ни вама, ово је од 18. маја 2023. године. Толико о томе ко је надлежан за њих.“

Нема никакве потребе да се Демократска странка и њени сателити брину о томе када ће Влада Републике Србије бити формирана, јер то сигурно неће бити у поноћ, као када су они формирали своје владе, већ у законском року и у складу са Законом.

Очигледно да су Пајтић и компанија већ спаковали кофере, седе у купаћим гаћама и брину да им не пропадне брчкање, јер је јасно да је једини проблем лажних демократа и осталих новодосоваца када ће кренути на годишњи одмор на Малдиве, Брионе, Миконос и остале луксузне дестинације.

Још би било лепо и да обавесте грађане Србије да ли ће са собом на брчкање понети и паткице, или им оне служе само за праћакање на сувом.