Припрема...

21. март 2022.

Хрвати опет промовишу Поноша!


У јучерашњем броју „Вечерњег листа“је објављен текст под називом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Kулушићу“.

Здравко Понош, кандидат за председника испред коалиције Уједињена Србија добио је изузетне похвале у хрватским медијима, тачније у најновијем броју „Вечерњег листа“у коме је објављен текст под називом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Kулушићу“.

У овој својеврсној оди Здравку Поношу, кандидат лидера ССП-А Драгана Ђиласа је представљен као рођени Kнињанин, који је „највећи противник Александра Вучића“, уједно и највећи непријатељ „режимских медија“. Похвалан текст искоришћен је и као прилика да се поново нападне Александар Вучић, који је описан као „апсолутни владар Србије и човек који контролише све поре друштва“.

Здравко Понош, генерал са дугачким стажом уништавања Војске Србије, представљен је као „један човек“који је одлучио да се на председничким изборима „супротстави Александру Вучићу“.

Посебан акценат стављен је на Поношевих девет година у Загребу, боравак у средњој школи у овом граду, и на чињеницу

да је ожењен Хрватицом. Истиче се да је Понош у хрватској престоници живео „девет лепих година, да је у овај град био заљубљен и да га није намеравао напустити“.

Миленко Јованов, кандидат за посланика листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, прокоментарисао је за Ало! хвалоспеве који су Хрвати написали о Поношу.

Наш народ ће, уверен сам, на изборима гласати за мир и стабилност Србије, јер је то наш највећи и најважнији интерес, и за кандидата који је доказао да за мир, стабилност и интересе Србије уме да се избори, а то је председник Вучић. Зато ће симпатије и подршка Здравку Поношу од стране медија и јавности у Хрватској остати забележене само као занимљив детаљ у кампањи. Међутим, ако га већ толико цене, могу да га кандидују на председничким изборима у Хрватској. Њихов пасош ионако има, па ако је стварно тако сјајан како кажу, не би било ничега логичнијег од тога да га узму себи за председника – поручио је он.