Припрема...

23. мај 2022.

Хрвати прете оптужницом против Вучића


Такође, имају намеру да блокирају преговоре наше државе за улазак у Европску унију

Нове претње стигле су из Хрватске због оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра који су тада наредили нападе на српске избеглице на Петровачкој цести.

Оптужница којом се настоји да се приведу правди одговорни за убијање 13 цивила и рањавање 24 људи који су бежали од злочиначке акције „Олуја“предата је Суду за ратне злочине на потврђивање, што је изазвало бес у Загребу, одакле свакодневно стижу претње на рачун Србије.

Овог пута један од предлога, који долази од потпредседника „Моста“Николе Грмоје, јесте подизање оптужнице против председника Србије Александра Вучића.

– Време је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и да блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ – рекао је Грмоја, и додао:

– Можда је одговор на ово да ДОРХ подигне оптужницу против председника Србије Александра Вучића јер је у окупираној Глини потицао на побуну и агресију против Републике Хрватске и зазивао границе велике Србије. То би био једини адекватан одговор на овакве скандалозне поступке Србије.

Посланик Миленко Јованов истиче да је ово доказ хрватске немоћи, беса и фрустрација, а с друге стране, још једно признање Вучићу.

За шта да одговара? За то што му је хрватска држава побила претке? Њихово понашање, као лакмус папир, показује ко им највише смета и кога сматрају одговорним за то што Србија корача усправно, храбро води своју политику и бори се за своје интересе. С друге стране, уверен сам да су нервозни и зато што председник Србије не води политику са жељом да се допадне Загребу, нити нам је на челу државе особа која би се по цео дан извињавала Хрватима у замену за светионик на Јадрану и Северинин аутограм. То је прошлост која се, надам се, никада неће вратити, баш као што никада нећемо прихватити идеју њиховог председника и заменити свој 27. март за њихов дочек нациста уз цвеће и испружену десну руку. То је, уосталом, уз Јасеновац, логор за децу у Јастребарском, безбројне прогоне и покоље, цивилизацијска разлика између њих и нас – поручио је он за Ало!