Припрема...

22. септембар 2021.

Хрватски председник вређао Вучића


Из суседства се наставља антисрпска кампања… Разлог напада су, како се оцењује, српски економски успеси и чињеница да ћемо у многим стварима да их претекнемо

Наставља се антисрпска кампања из региона! Хрватски председник Зоран Милановић поново је ударио на Србију и српског председника Александра Вучића. Овог пута је, усред Њујорка, рекао да је Вучић највећа препрека Србији на путу ка Европској унији, јер је био „један од најистакнутијих ратних хушкача 90-их година“. Милановић је навео и да сматра да Србија „нема снажну намеру“ да уђе у ЕУ, док се Северна Македонија и Албанија „снажно труде и боре“.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да, кад је Милановић и у САД имао потребе да говори о Вучићу, најбоље потврђује колико су оптерећени њиме:

– То што га из Хрватске тако фанатично нападају, показује да је Вучић урадио много тога доброг за Србију. Они су хвалили политичаре из Србије који су им се стално клањали и извињавали, који су сањали светионик на Јадрану и који су понижавали и себе и Србију. Тако нешто од Вучића не могу да очекују ни у најлуђим сновима. Он се бори за поносну Србију, а не понижену. Његов сан није њихов светионик, него јака и успешна Србија.