Припрема...

16. новембар 2021.

Хтели да скину Вучића са листе


Део опозиције предводен лидером ССП Драганом Ђиласом учинио је све да, у међустраначком дијалогу око побољшања изборних услова избаци председника Србије и СНС Александра Вучића из кампање уочи предстојећих председничких, парламентарних, и локалних избора 3. априла. На то је указао и председник Скупштине Србије и шеф социјалиста Ивица Дачић, потврдивши да је опозиција на преговорима с европарламентаицима тражила да се укине носилац листе на изборима, уз образложење да то ,,није демократска тековина” (?!).

Потпредседник СНС Миленко Јованов сигуран је да је једини циљ таквог захтева био да издејствују забрану да евентуални носилац листе буде Вучић.

Иако против председника Вучића воде најгору кампању мржње и лажи 24 сата, сваког дана у недељи, иако му вређају породицу, иако нема за шта га нису оптужили, и они сами одлично знају да то није истина, да грађани Србије не верују у њихове кампање лажи и да у председника имају огромно поверење. Дакле, пошто све те кампање против председника Вучића, на које су, узгред, потрошили десетине милиона евра, нису дале резултате, смислили су да изменом изборних правила остваре свој циљ – каже за Српски телеграф Јованов.

Наравно, истиче он, њихова идеја је неприхватљива:
А ми у СНС-у немамо ништа против да се све њихове листе зову по Ђиласу и Јеремићу. Ми се својим председником поносимо, док се и они сами својих лидера стоде, па их сакривају и на скуповима и на листама.