Припрема...

28. новембар 2014.

И Пастор „шминка мрваца“


Председници Скупштине Војводине и Покрајинске владе Иштван Пастор и Бојан Пајтић договорили су се о доношењу покрајинског буџета за наредну годину. Посланици ће се о том предлогу изјаснити средином децембра, за кад је планирана седница покрајинског парламента. Пастор и Пајтић су се такође договорили да ће Покрајинска влада израдити предлоге закона о финансирању Војводине и о изменама и допунама Закона о преносу надлежности. Предлози тих правних докумената биће усаглашени са странкама које су у Скупштини Војводине, затим ће бити упућени Скупштини Србије на усвајање, саопштено је из Покрајинске владе.

Демократска странка Србије је прозвала Пастора да сад објасни јавности на који начин ће он допринети „шминкању мртваца.”

Очигледно да је власт много важнија од било каквог принципа – каже посланик ДСС-а Миленко Јованов. – Просто је невероватно да се по ко зна који пут политичко виђење ствари промени за 180 степени, али увек тако да Пастор остаје на власти.

Он додаје и да је данас јасно и то да је „идеја тзв. концентрационе владе заправо била још једна полуга за очување Пасторових позиција у покрајинској власти”.

http://www.dnevnik.rs/politika/svm-ostaje-u-vladajucoj-koaliciji-s-ds-i-lsv