Припрема...

31. март 2013.

Пајтић да објасни шта је са „Тесла банком“?


1Демократска странка Србије позива покрајинску власт да саопшти јавности шта се догађа са Тесла банком. Наиме, како се може видети из написа у хрватским медијима, ова банка се налази у изузетно тешкој ситуацији и или ће бити докапитализована, или јој прети ликвидација. Још више забрињава чињеница да нико из покрајинске власти ове написе није демантовао.

Имајући у виду да је АП Војводина, преко Фонда за развој Војводине, била већински акционар у овој банци, као и то да су акције куповане новцем становника Војводине, било би потпуно логично да Бојан Пајтић објасни шта се догађа са овом банком и да ли ће Тесла банка, после Развојне банке Војводине, бити друга банка у којој је већински удео у капиталу имала Влада Војводине и која ће бити ликвидирана. Исто тако, Пајтић би требао да одговори на питање колико је новца потрошено на овај пројекат и какву корист становници Војводине, или било ко други, има од њега.

Демократска странка Србије ће инсистирати на расветљавању свих чињеница везаних за Тесла банку, као и за све друге послове покрајинске власти који су, најблаже речено, чудни. Грађани имају право да знају како је трошен њихов новац и ко је од тога имао користи. Одговори на ова питања објасниће зашто је просечна плата у Војводини испод републичког просека, а незапосленост изнад њега, као и зашто је Војводина за време Пајтићеве власти постала неразвијен регион.

Изјава за ТАНЈУГ