Припрема...

27. март 2012.

Играј Ноле, треба за пензије!


Свако ко је прочитао вест о методама које је власт Бојана Пајтића објавила јавно, вероватно као свој план за излазак из кризе и поправљање економске ситуације, остао је затечен и забринут. Наиме, покрајински секретар за финансије Јовица Ђукић јавно је објавио како би требало одузети део новца Новаку Ђоковићу, како би се тај новац усмерио за плате и пензије.

На овај начин, успешни и способни Ђоковић требао би да својим новцем финансира бахату и неспособну власт, која немилице троши новац, али не на грађане него на себе и да тим новцем сакрије њихову небригу и недораслост функцијама које обављају.

Срамотна изјава која долази од стране Пајтићевог секретара којом се као решење нуди одузимање легално стечене имовине, неодољиво подсећа на нека давна времена, па питамо господу Ђукића и Пајтића да ли то они најављују да ће поново људи у кожним мантилима крстарити Војводином, празнити амбаре, таване и сламарице и чупати бркове имућним грађанима који неће или не могу да дају онолико колико власт одреди.

Такође, пошто нас Пајтић, сви његови секретари и њихова Демократска странка у целини, свакодневно воде безалтернативним путем у ЕУ, било би лепо да кажу грађанима из које су европске државе усвојили ову генијалну идеју, или ће ова идеја бити њихов оригинални изум и предлог за ублажавање кризе у Европској унији.

Било како било, просто је невероватно да неко на овако дрзак начин, јавно и без икаквог обзира најави гурање руке у тужи џеп. Шта Пајтић и његови секретари раде далеко од очију јавности, остаје само да нагађамо.