Припрема...

28. октобар 2020.

Имате подршку, циљеве и програм – служите Србији!


Народни посланик на листи „Александар Вучић – За нашу децу“ Миленко Јованов изјавио је да ће посланичка група „Александар Вучић – За нашу децу“ свим срцем подржати избор нове владе и циљеве које је поставила, јер је то програм који је коалиција „Александар Вучић – За нашу децу“ изложила грађанима Србије и добила огромну подршку народа.

Јованов је захвалио мандатарки Ани Брнабић на озбиљном и исцрпном експозеу који је поднела посланицима, за разлику од неких ранијих случајева када су експозеи подношени у двадесет минута.

„Какви су били експозеи, такве су биле и владе и резултати“, рекао је Јованов.

Јованов је рекао да се будућој влади не даје „ни 100 секунди“, а не 100 дана, да се министри упознају са конкретним послом, наводећи да су одмах почели страховити напади на сваког од кандидата за министра.

Како је рекао, то показује да неки политичари немају намеру да мењају своје понашање и начин бављења политиком, већ да ће наставити да личним оптужбама замењују чињеницу да немају политику.

„Друга врста критике била је да нова влада, ни скупштина немају легитимитет, иако се легитимитет не одређује саопштењима политичких странака него одлукама народа на слободним изборима“, рекао је Јованов.

Јованов је рекао да је важно што је мандатарка нагласила да ће ово бити влада политичког и економског континуитета, не само са претходном владом, него са владом из 2014.године на чијем је челу био Александар Вучић, а која је ударила темеље чврсте и стабилне политике која се данас води.

Подсетио је да је та влада после дуго времена вратила човека у центар политичких збивања и која је на мудар начин приступала међународној и регионалној политици, водећи се интересима државе Србије.

„У том периоду је почело враћање националног достојанства, нечега што је било давно заборављено и проказано у држави Србији. То је била влада која је почела да мења устаљену причу у региону, да је увек и за све једина крива Србија“, рекао је Јованов.

Оценио је да је ова влада већ постигла једну победу, а то је да је по броју жена у влади, што је приметио и Блумберг, и по томе подигла Србију на највиши ниво када је у питању учешће жена у извршној власти.

Јованов је рекао да борба против корупције и криминала мора да буде енергично вођена, да не може и не сме ником да се гледа кроз прсте, јер је то, истакао је, борба за државу Србију.

Јованов је истакао да је питање КиМ изузетно болна и тешка тема за коју ће нам требати и стрпљења и снаге на унутрашњем и спољном плану.

„Посебно је важно да наставимо борбу за здравље становништва и да се наставе економске реформе, као и да се свих шест циљева оствари“, рекао је Јованов.