Припрема...

28. јул 2021.

Инцко је својим законом детонирао БиХ


Мислим да оно што је урадио пред сам крај мандата Валентин Инцко није било потребно ако је желео да иза себе у Босни и Херцеговини остави нешто добро, да остави мир међу људима, да остави стабилну ситуацију, напротив, он је буквално детонирао једним законом читаву Босну и Херцеговину и унео нову злу крв међу народе, оценио је посланик Српске напредне странке Миленко Јованов.

Јованов је оценио да то свакако није добро.

Република Српска мора да одговара мирно, сталожено и мудро, мора да нађе начин да заштити оно што је у интересу српског народа и Републике Српске, али и да врло јасно покаже став према ономе што је урађено. Неће то бити лако, сматра Јованов.

Како је рекао, све то што се ради представља увод у нешто што је негативно.

Мислим да српски народ и Република Српска морају да нађу модалитет да у будућности функционишу и да нађу начин како да живе заједно са Бошњачким народом. Мислим да ту нема разлога за неке нове сукобе и тешке ситуације, рекао је Јованов.

Јованов је подсетио да је наша рука све време у ваздуху и да је председник Вучић неколико пута покушавао да успостави неку сарадњу, а да је добијао увреде, па и покушај убиства.