Припрема...

8. мај 2018.

Иницијатива СРС неусклађена са правним системом


Председник посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Војводине Миленко Јованов изјавио је данас да иницијатива Српске радикалне странке (СРС) о оснивању Српско-руског хуманитарног центра у Војводини има бројне формалне и материјалне недостатке и да је владајућа коалиција неће подржати.

Посланичка група СРС покрајинском парламенту је иницијативу да се у Новом Саду отвори српско-руски хуманитарни центар поднела уз 30.000 потписа подршке становника Војводине 7. фебруара и та иницијатива данас је на дневном реду заседања.

„Сматрамо да се ова иницијатива може наћи на дневном реду, али владајућа коалиција неће учествовати ни у расправи ни у гласању“, рекао је Јованов, додајући да се тим предлогом „не предлаже фактички ништа“.

Јованов је рекао да је иницијатива неусклађена са правним актима покрајине, са законима Србије и Споразуму о Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, па је незаконита, додавши да је Одбор Скупштине Војводине за управу и прописе на јучерашњој седници такодје оценио да иницијатива није у складу са Статутом Војводине.

На питање да ли чињеница да владајућа коалиција неће подржати овакав предлог значи промену „геополитичке атмосфере“ у СНС према Русији, те да због тога у тој странци постоји раздор, Јованов је казао да су то „само неутемељене тврдње које постоје само у сопственим доживаљајима“ посланика СРС.

„Прочитајте иницијативу, њом се не предлаже ништа. Ако неко жели да прави овде причу и да се играмо овде да су неки за Русе, а ови за Американце, тај филм од нас нећете гледати“, рекао је Јованов уочи седнице Скупштине Војводине.

Извор: БЕТА