Припрема...

25. фебруар 2015.

Испитати рад и Марте Такач и Ненада Чанка


Демократска странка Србије поздравља одлуку да се Марта Такач не именује за вршиоца дужности ЈП „Војводинашуме, јер би њено враћање на чело овог предузећа значило победу политичког насиља Иштвана Пастора над законом. Њено именовање, па макар и као вршиоца дужности, значило би да је конкурс за избор директора био фарса и да је наважнији документ у конкурсној документацији чланска карта Савеза војвођанских Мађара.

Као што је штитио закон у овом случају, позивам Бранислава Богарошког да штити закон и у свим другим аспектима рада овог јавног предузећа и да до краја испита рад како Марте Такач, тако и председника Надзорног одбора ове фирме Ненада Чанка. Такач и Чанак су дуги низ година у дуету управљали овим јавним предузећем и заједно су одговорни за сва евентуална кршења закона. Једина могућност да се Чанак изузме од одговорности, била би да се прогласи за сведока сарадника и сам исприча све што зна о раду „Војводинашума“.

Уколико Богарошки не буде до краја испитао рад двојца Такач – Чанак у „Војводинашумама“, или за то нема храбрости, треба да поднесе оставку, јер се не може залагати за делимично поштовање закона, само у одређеним случајевима и само у односу на одређене људе, него закон мора да важи за све, па макар се радило о лидерима странака покрајинских секретара.