Припрема...

21. јун 2016.

Историjске седнице, краj 16-годишње власти ДС


Потпредседник Српске напредне странке Mиленко Jованов изjавио jе да ће данашње седнице Скупштине AП Воjводине бити историjске, jер представљаjу практичан завршетак 16-годишње власти Демократске странке на покраjинском нивоу.

НOВИ СAД – Потпредседник Српске напредне странке Mиленко Jованов изjавио jе да ће данашње седнице Скупштине AП Воjводине бити историjске, jер представљаjу практичан завршетак 16-годишње власти Демократске странке на покраjинском нивоу.

Седница Скупштине AП Воjводине почела jе расправом о Изменама и допунама Oдлуке о покраjинскоj управи, а предвиђено jе и да се изаберу чланови и председници скупштинских одбора.

Према наjавама по завршетку те седнице, током дана требало би да се одржи jош jедна седница покраjинског парламента на коjоj би била изабрана Покраjинска влада и њен председник.

„Oво jе историjски тренутак jер се, пре свега, вољом грађана, после 16 година завршава период сукоба покраjинске са републичком владом, а почиње период у коме ће се покраjинска власт бавити грађанима, а не собом као што jе то био случаj у минулих 16 година“, рекао jе Jованов новинарима уочи почетка седнице покраjинске скупштине.

„Завршава се период осиромашења грађана Војводине, сумњивих послова врха Покрајинске владе“, додао је Јованов.

Он је истакао да ће се будућа Покрајинска влада бавити грађанима, а не собом и да ће се бавити једнако свим деловима Војводине, а не, како је рекао, само местима у којима су на власти странке као на покрајинском нивоу.

„Сарађиваћемо са републичком Владом. Војводину очекује нова страница развоја, инфраструктурни пројекти“, казао је Јованов.

Он је додао и да не постоји „чаробни штапић“ након 16 година и да нову покрајинску власт чека напоран рад како би се исправиле грешке из претходних мандата.

„Нова Покрајинска влада ће омогућити синергију између локалних самоуправа, покрајинске Владе и републичке Владе, али и страних фондова“, објаснио је Јованов.

Oн jе нагласио да нову покраjинску власт чека велики и тежак посао, jер, како jе казао, после „дугогодишњег периода пропадања Воjводине нико нема чаробни штапић да ствари измени за jедан дан“.

„Свесни смо да jе потребно пуно рада да би Воjводина поново постала оно што и треба да буде и уверен сам да ће нова Покраjинска влада на челу са Игором Mировићем успети то да оствари“, истакао jе Jованов.

Танјуг/Фонет