Припрема...

2. март 2017.

Избор између стабилности и повратка у прошлост


Главни одбор једногласно је за кандидата изабрао Александра Вучића. Коалициони партнери такође. Шта очекујете од предстојећих председничких избора?

Не само Главни одбор, него је Александра Вучића једногласно подржало и свих 185 општинских и градских одбора Српске напредне странке, као и Председништво странке. Очекујем да се народ у Србији још једном одлучи да подржи политику Александра Вучића и њега лично као кандидата и да се покаже широка подршка народа за наставак борбе за подизање и усправљање Србије.

Шта мислите о противкандидатима?

Грађани Србије ће на овим изборима бирати између стабилности и наставка борбе за опоравак Србије и повратка у прошлост. Имате Сашу Јанковића који Србији нуди Зорана Живковића и Драгана Шутановца и који је неколико година уназад злоупотребљавао своју функцију Заштитника грађана и бавио се политиком, иако му закон то изричито забрањује, а сада прича како ће да штити законитост. Па што није пошао од себе? Са друге стране Вук Јеремић данас не би ни био у Србији да је победио на изборима у Уједињеним нацијама. Њему је Србија успутна станица, резервна опција и то је показао милион пута до сада. То је човек који је био део најгоре владе у историји Србије, владе која је поделила 400.000 отказа и довела Србију на корак од банкрота, човек који је био Тадићев потрчко и који је увек и искључиво радио за себе и своју корист. Видим да је добио огроман новац за кампању, али крије ко му га је дао и шта тражи заузврат. Зашто, ако је све чисто?

Какав исход председничких избора очекујете?

На конкретне резултате које је постигао Александар Вучић, одговара се мржњом према њему. Изграђено је 138 км ауто – пута, обновљено више од 300 школа и болница, отворено више од 50 нових фабрика и ми желимо да Србија овако настави и убудуће. Наши противници на све то кажу – Уа Вучић. Они се, заправо, међусобно такмиче у томе ко више мрзи Вучића, али шта грађани имају од тога?  Хоће ли та мржња отворити неко радно место, направити пут, школу, болницу? Наравно да неће. Е, зато и мислим да ће грађани изабрати крајње рационално и дати подршку Александру Вучићу, човеку који заиста живи и ради за Србију, што је показао небројено пута и има конкретне резултате. Знате, можете милион пута да викнете – Уа Вучић, али ауто-пут остаје, фабрике остају…

Какви су начињени помаци у раду покрајинске администрације након прошлогодишње промене власти у Војводини?

Већ је у првих неколико месеци показано да, када се Војводином управља домаћински и одговорно, могу да се постигну озбиљни резултати. Након само шест месеци рада нове Покрајинске владе, остварен је суфицит у буџету Војводине од више од 5,6 милијарди динара, покренути су значајни инфраструктурни пројекти, побољшава се опремљеност болница у Војводини, улаже се у инфраструктурне пројекте у свим градовима и општинама. Дакле, у свим областима у којима надлежност имаПокрајинска влада постоје озбиљни и значајни помаци на боље.

Где је данас Кикинда у односу на друге средине?

Кикинда је, захваљујући упорном и организованом раду Павла Маркова, коначно почела да хвата корак и то је добро и веома значајно за град. Долазак Зопаса и Мекафора, као и инвестиције домаћих привредника попут Гриндекса, показују да се поправљају ствари у најосетљивијој области у граду, а то је опоравак некада моћне привреде и запошљавање људи. Убеђен сам да ће се овај добар тренд наставити, а и грађани су својом подршком на прошлогодишњим изборима јасно показали да верују у то.

Један сте од најцитиранијих и најактивнијих политичара у држави. Колико сте се навикли на ову улогу од Вашег именовања за потпредседника СНС?

За мене је велика част што ме је Александар Вучић предложио за потпредседника Главног одбора СНС и трудим се да велико поверење које ми је указао оправдам.