Припрема...

19. мај 2021.

Изборићемо се са мангупима у сопственим редовима


Српска напредна странка је једина партија у Србији која је показала снагу да се избори са мангупима у сопственим редовима, а то се јасно види и по броју градоначелника и председника општина који су смењени, поручио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и народни посланик Миленко Јованов.

 

* Дарко Глишић је рекао да у Српској напредној странци види неке људе који Александру Вучићу раде о глави, како то коментаришете?

– Проблем је у томе што се деси да после одређеног периода на власти неки људи помисле да су много паметнији, храбрији, способнији него што јесу. Допринесу томе и људи из њиховог окружења који их лупају по рамену и зову „шефе“ и онда се код тих људи свест мало промени и помисле да би они требало да дођу на неке позиције на којима нису, а да Александар Вучић, који је заправо на својим леђима изнео све резултате Српске напредне странке, ту само смета. Надам се да ћемо унутар странке имати разговор на ту тему.

 

* Чињеница је да Вучић има много већи лични рејтинг у односу на Српску напредну странку, да ли то вама смета, шта мислите о томе?

– Напротив! Мени импонује да будем део тима који води човек који ће свакако бити забележен у историји као човек који је врло важне ствари урадио за Србију. Можете да га волите или не, али не можете да кажете да је Kоридор 10 завршио неко други када га је завршио он. Ауто-пут „Милош Велики“, бројне фабрике које су отворене, нове школе, болнице, успешна вакцинација, набавка медицинске опреме, све су то резултати које је Вучић постигао. Они којима тако нешто смета и који имају проблем са тиме што је Вучић популарнији и од странке и од сваког од нас појединачно су помислили да су управо они ти који би могли да га замене.

 

* Вучић је више пута најавио да ће се повући, да ли бисте то подржали?

– Апсолутно не, не видим зашто. Вучић је у најбољим годинама за политику. Довољно је млад, а озбиљно искусан у послу којим се бави. То је спој који има ретко који лидер у Европи. Он је човек који има огромну подршку грађана.

 

* Kако коментаришете нападе на Данила Вучића?

– Данила буквално цртају као мету највећег криминалног клана који је Србија имала после брисања са лица земље земунског клана и то објављују у својим медијима. Зато, целу ту организацију медијско-политичко-тајкунску доживљавам као врло повезану с Беливуковим кланом.

 

* Ово је прилично тешка оптужба.

– Дозволите да објасним. Управо у тим, тајкунским медијима је данима вођена кампања како нема никаквих доказа око Беливука, како ће он морати да буде пуштен на слободу, како су конференције за штампу на којима се приказују злочини бесмислене. Сада, с друге стране, исти ти медији и политичке странке служе као портпароли измишљеним навијачким групама, а у суштини још неприведеним деловима организације Вељка Беливука да би се цртала мета на челу Данилу Вучићу и послала порука председнику. Kао што видите, превише је тога да би било случајно.

 

* Избори ће бити одржани следеће године, да ли ће се атмосфера у друштву погоршавати?

– Никада није неки члан или функционер Српске напредне странке некоме претио вешањем или да ће плутати Савом и Дунавом. Нервоза опозиције је превелика јер они годинама лажу своје бираче и причају им да Вучић само што није пао. Они немају храбрости да изађу пред бираче и да кажу да од тог посла нема ништа. Лично мислим да ова екипа око Вука Јеремића и Драгана Ђиласа никада не може да добије подршку грађана јер грађани знају какви су они били када су на власт долазили и колико су данас богати.

 

* Kада смо код Јеремића, да ли вас плаше његове константне претње реваншизмом и осветом?

– Ако будем дошао у позицију да се плашим Вука Јеремића онда ћу стати пред огледало да сам са собом мало поразговарам. Kод Јеремићевих претњи је проблем што може неко од његових присталица, које нису бројне, да понукан тим претњама узме батину и јури по улици људе за које Јеремић каже да им неће опростити.

 

* Да ли влада једноумље на састанцима Српске напредне странке?

– Не! Свако има право да каже шта хоће. Право на слободу мишљења треба да важи док траје расправа, када се расправа заврши, ми треба да бранимо оно што је већинско мишљење странке јер ми представљамо странку, а не себе као појединца.

 

* Српска напредна странка и СПАС се уједињују, како то коментаришете, да ли ће напредњаци прихватити Александра Шапића?

– Мислим да је то добра одлука. И ја кад сам дошао у Српску напредну странку, вероватно је било оних којима није било баш све потаман. Све је то људски. Kада је Шапић у питању, мислим да ћемо добити један нови квалитет и да ће странка бити још снажнија.

 

* Драган Ђилас је изјавио да се у сваком објективном истраживању види да грађани нису задовољни влашћу и да агенције Ипсос и Фактор плус „лажирају податке за Српску напредну странку„. Шта кажете на то?

– То је исти онај Ђилас, онај суви геније са машинским мозгом који уме да сабира проценте напамет и што је представио своје истраживање на којем ће гласати 110 одсто грађана?! Тај прича о тачности истраживања? Боље би било да каже како је сабирањем и одузимањем процента приходовао за своје фирме 619 милиона евра! 100 одсто минус 20 одсто плус 20 одсто и како год окрене, резултат 619 милиона евра! А онда да објасни и одакле милиони на рачунима широм света… Народ у Србији, а не истраживања или странци ће рећи ко има колику подршку, а од суда тог народа тајкун бежи ко ђаво од крста.

 

* Пре неколико година сте представљени као млади лав Српске напредне странке, видите ли себе у Влади Србије једнога дана, какве су ваше амбиције?

– Желим да, пре свега, човеку који ми је дао огромно поверење то поверење оправдам. Изабран сам за потпредседника СНС-а јер ме је Вучић предложио, већина људи ме није ни знала. Што се функција тиче, апсолутно сам на располагању председнику Вучићу. Где год он мисли да ја могу да допринесем, ја ћу се трудити да баш на том месту допринесем највише што могу. Немам жеља. Не мислим да је политика разговор са златном рибицом, па да се испуни ко шта пожели.