Припрема...

12. јун 2021.

Изгледа ће им жеље бити испуњене


Избори у Србији кад год били расписани могли да изгледају драстично другачије у односу на претходне, ако је судити по објавама функционера на друштвеним мрежама.

Наиме, Мирослав Алексић, потпредседник Јеремићеве Народне странке рекао је да се та партија залаже за подизање изборног прага са садашњих 3 на 10 одсто гласова бирача, иако странка чији је високи функционер по релевантним истраживањима не би могла да прескочи ни постојећи цензус.

– Већи цензус и укрупњавање политичке сцене су веома важни да бисмо коначно знали ко је власт, ко опозиција, а ко су странке опозиције које раде у корист режима. Укрупњавање политичке сцене је важно и да бисмо спречили уништавање Србије и режим који самовољно распродаје национална богатства и покушава да од Србије направи колонију – рекао је Алексић.

Убрзо након што је ова изјава објављена у медијима, стигао је и одговор високог функционера СНС Миленка Јованова.

– Важно је слушати глас опозиције, па макар биле у питању странке и људи из бившег режима. Ово је најважнији опозициони предлог који је до сада јавно изнет, а да се тиче избора и требало би да буде прихваћен! – написао је Јованов.