Припрема...

14. новембар 2015.

ДС и ЛСВ су бринули само о тајкунима


Заталасала се војвођанска политичка сцена због Предлога закона о пољопривредном земљишту. Опозициони посланици не споре да природне ресурсе треба заштитити, али амандмане Покрајинске владе нису коментарисали уз образложење да текст још нису добили. Они међутим, спочитавају Лиги и демократама да све до сада нису заштитили паоре и војвођанску земљу која је у протеклом периоду била продавана у бесцење па и странцима.

– Нека људи из ДС-а кажу да ли ће на протесте и у борбу за право пољопривредника да позову и своје пријатеље Мирослава Мишковића, Милета Јерковића и представнике свих других тајкуна? – прокоментарисао је акцију ДС и ЛСВ посланик Српске напредне странке у Скупштини Војводине Миленко Јованов и упитао демократе да ли ће Мишковић доћи трактором или комбајном да подржи ДС?

Јованов каже и да је ДС омогућила највећим тајкунима и криминалцима да купују стотине и стотине хектара најплоднијих ораница у Војводини.
– ДС је омогућила заједно са својим коалиционим партнером ЛСВ да странци купују државно земљиште од њихових тајкуна, којима су војвођанску земљу одавно већ продали и који су пољопривредне комбинате уништили, раднике отпустили и сада ту земљу обрађује много мањи број људи колико је било запослено. Они се хвале како су дали 15 милиона за сточарство ове године, потписали су уговоре, а нека кажу грађанима да истовремено у односу на тих 15 милиона зашто троше 340 милиона за запрашивање комараца, а милијарду и 100 милиона дају својим невладиним организацијама. И тако виде пољопривреду ДС и ЛСВ – сматра Јованов.

Ержебет Марјанов/Дневник

http://www.dnevnik.rs/politika/cije-su-nase-njive