Припрема...

24. децембар 2016.

Изложбом је побеђена лаж да у Србији постоји цензура


Изложба „Нецензурисане лажи – Mанипулациjа поjмом цензуре у Србиjи 2014 – 2016.“, коjу организуjе Српска напредна странка, отворена jе данас у Суботици, а наjсеверниjи српски град jе после Београда и Kрушевца трећи град у Србиjи у ком jе постављена та изложба.

Потпредседник СНС-а и председник посланичке групе те странке у Скупштини AП Воjводине Mиленко Jованов на отварању Изложбе jе рекао да постоjи изрека да „jедна слика говори више од хиљаду речи“ и да због тога треба добро погледати све слике, наслове и текстове коjи чине поставку те изложбе.

Jованов jе казао да се на изложби могу видети прикази из медиjа баш онакви какви су излазили у jавност, без додатних коментара или било каквих преправки.

„Kада се добро погледа све што jе приказано, онда постаjе jасно зашто jе након првог приказивања ове изложбе у Београду уследио баражни напад на Владанку Mаловић. Зато што jе jедна брутална лаж о цензури медиjа разбиjена истином о томе шта се све у српским медиjима обjављуjе“, рекао jе Jованов.

Jованов jе нагласио да свако ко види те лажи, треба да размисли и сам закључи да ли ће да веруjе своjим очима, или лажним оптужбама.

На отврању Изложбе, коjу заинтересовани могу погледати у наредних месец дана у изложбеном простору Oтвореног универзитета у Суботици, говорио jе и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Извор: ТАНЈУГ