Припрема...

13. април 2017.

Извештај Покрајинског омбудсмана видно бољи него пре


Посланици су саслушали и прошлогодишњи извештај покрајинског заштитника грађана. О документу који садржи око 830 обрађених предмета парламент не гласа, али је, као и ранијих година, и овај пут отворена расправа.

Шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов је такође рекао да извештај није обиман као што су били претходни, који су имали најмање по 120 страница, али да је суштина у надлежности заштитника грађана који је сад „конзумиран”. Како је навео, ни то још није у потпуности у оквиру онога што Покрајинска скупштинска одлука о заштитнику грађана предвиђа јер има још неких ствари који су изван тог контекста, али је очигледна намера, што у име посланичке групе СНС-а жели да поздрави, да се обудсман придржава својих надлежности, а то је да штити законитост и да штити грађане од незаконитог понашања управе.

– То није био случај у претходном периоду – рекао је Јованов. – Друго, овај извештај је у потпуности очишћен од било каквих политичких опаски, било каквих коментара који се тичу политике, и то треба нагласити.

Извор: Дневник