Припрема...

25. март 2022.

Јанковић пита Ђиласа за мишљење


Владета Јанковић, кандидат за градоначелника коалиције „Уједињени за победу Београда“, рекао је у интервјуу за недељник Време да не говори оно што, у ствари, мисли Драган Ђилас, али је у истом том разговору сам себе демантовао.

На новинарско питање да се изјасни у вези с тим што Србија није увела санкције Русији и подсећање да је до сада то избегавао да учини, Јанковић је поново изврдао одговор, уз крајње немушто објашњење:
– Нисам у положају да то чиним. Имам лично становиште, али не би било фер да га изнесем јер представљам коалицију у којој сва опредељења нису иста.

У преводу, ако вам је уопште потребан, не могу ништа да кажем док не питам шефа Ђиласа. Подсетимо, и приликом представљања свог (?!) тима за Београд, Јанковић је признао да је већину кандидата упознао тек на тој промоцији. Kо их је бирао, није морао да каже јер је свима све било јасно.

Миленко Јованов, функционер Српске напредне странке, износи за Српски телеграф и Републику став да је Јанковићева улога једнократна.
Некада је постојало оруђе којим су се разбијала врата утврђених градова да би после нагрнула војска и освајала те градове. Е, то је улога коју је Владета Јанковић прихватио. Да буде, у политичком смислу, ован Драгана Ђиласа и омогући му повратак на власт. Па није ваљда неко озбиљно мислио да је Ђилас покупио Владету Јанковића с политичке маргине, ставио га на чело своје коалиције, организовао му и платио кампању да би после Владета владао Београдом. Не. Његова улога је једнократна – рекао нам је Јованов.