Припрема...

18. фебруар 2017.

Јединство странке је доказано


Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је да је подршка лидеру СНС Александру Вучићу једногласно донета, а да је кандидатура Томислава Николића по закону, ако су услови испуњени.

Како сматра, раскол у странци није могућ, будући да је подршка Вучићу апсолутна и недвосмислена.

– Не постоје ни назнаке да би до раскола и цепања странке могло да дође. То је немогуће када се узме у обзир чињеница да су сви истог мишљења када је реч о кандидату СНС за председничке изборе – изјавио је Јованов гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк.

Како је истакао, Србија је захваљујући Вучићу данас стабилна и јака држава, што је довело до опоравка на бројним пољима.

– Док је год СНС на власти, у Србији ће о њеном вођењу одлучивати само српски народ, а никако тајкуни и званичници других држава – изјавио је Јованов.

Говорећи о предизборној кампањи, Српска напредна странка ће, према његовим речима кампању започети након расписивања избора, за разлику од Вука Јеремића и Саше Јанковића, који су увелико у кампањи и који тиме крше закон.

Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов каже да није могућ раскол у СНС-у уколико се и Томислав Николић кандидује за председника Србије, а да је јединство странке доказано, јер су Председништво, одбори по Србији и Главни одбор, једногласно подржали Александра Вучића за председничког кандидата.

Упитан да ли су могући и парламентарни избори, он је рекао да ће се све знати у наредних неколико дана, али није искључио и ту могућност.

„Лично мислим када год је таква ситуација у друштву да не можете даље да радите, да се легитимитет власти сваког сата доводи у питање, онда је боље ићи на изборе па проверити да ли та легитимност постоји или не. То је све у наредним данима на столу“, рекао је Јованов.

Коментаришући медијске наводе да ће доћи до раскола у странци уколико се Николић кандидује за председника он је рекао да је апсолутно уверен да тако нешто није могуће.

„Показало се врло јасно да је подршка у странци недвосмислена. Не само када је у питању ГО, већ када су у питању 185 одбора странке у Србији. То је огромна организације и да постоји нешто тако у назнакама, показало би се у ова два дана“, рекао је Јованов за Пинк.

Вучића као кандидата за председника подржали су и коалициони партнери, а Јованов каже да су желели да се направи шири фронт како би Србија у наредном периоду успела да очува стабилност.

„Србија је у овом тренутку најстабилнија земља између Беча и Истанбула, а та стабилност је довела до инвестиција, опоравка економије, нових радних места и зато је важно окупити што шири покрет како би та стабилност била очувана у наредном периоду“, нагласио је Јованов.

Он је додао да су страни амбасадори добродошли у Србију да представљају своју земљи, али да никада неће одлучивати ни они ни тајкуни о судбини Србије, већ њен народ.

У кампању ће кренути, како каже, када буду расписани избори. Он се осврнуо и на кампање кандидата Вука Јеремића и Саше Јанковића за које каже да постоје два законска проблема што су кренули у кампању пре расписивања избора и проблем финансирања.

Извор: РТВ Пинк/Танјуг