Припрема...

28. јануар 2022.

Јеремић: Имам лични проблем са Поношем

Информер

Лидер Народне странке (НС) Вук Јеремић признаје да има „лични проблем“ с дојучерашњим потпредседником своје странке Здравком Поношем, којег је Драган Ђилас предложио за председничког кандидата „уједињене опозиције“!

Јеремићева и Ђиласова странка имале су синоћ састанак у вези с договором о заједничком кандидату за председника. Лидер НС је неколико сати пре тог састанка рекао да би његов коалициони партнер морао јавно да објасни зашто је изабрао баш Здравка Поноша за кандидата, а не потпредседника НС Мирослава Алексића, који је, тврди Јеремић, знатно бољи кандидат од бившег начелника Генералштаба.

Коментаришући ове наводе, посланик СНС Миленко Јованов каже да константни сукоби између Јеремића и Ђиласа заправо показују како би функционисала њихова власт.

– Уместо стабилне власти која ради за народ и чува државу, каква је данашња власт предвођена председником Вучићем, добили бисмо власт која је генератор нестабилности у земљи, јер би је чинили сујетни, међусобно посвађани политиканти, који се мрзе међусобно, а читава држава би постала полигон за њихова препуцавања. Наравно, за грађане не би радили ништа. Уверен сам да то виде и грађани и да неће допустити никоме да се игра судбином народа и државе. Нека жути барони своје свађе решавају на другом месту. Једва је Србија успела да се опорави од њиховог претходног боравка на власти – зајкључује Јованов.