Припрема...

16. мај 2019.

Јеремић извређао патријарха Иринеја и Српску православну цркву


Народна странка Вука Јеремића брутално је напала СПЦ и патријарха Иринеја због обраћања председника Србије Александра Вучића владикама на сабору.

Погрдна фото-монтажа осванула је на Твитер налогу новосадског огранка Јеремићеве партије, уз крајње неукусан и безобразан коментар: „У име мерцедеса и државне донације, амин!“ На питање Српског телеграфа да ли је за њега вређање патријарха, СПЦ, председника Вучића, али и свих верника прихватљиво, Јеремић до закључења овог броја није одговорио. Иронично, само неколико дана пре срамне објаве, Јеремић је са руководством своје странке први пут од оснивања обележио крсну славу Светог Василија Острошког Чудотворца. Исто тако Хиландар је искористио и као одскочну даску за своју политичку каријеру када је за Велику Госпојину, тада као кандидат за генералног секретара УН, посетио ову светињу. Том приликом игуман Методије поручио је Јеремићу да га, без обзира на исход гласања, прихвати са смирењем, као вољу божју, а ако буде изабран, да стане у заштиту Kосова и Метохије у оквиру српске државе. Бљувотинама Јеремићеве странке придружио се и карикатуриста Душан Петричић, редовни говорник на Ђиласовим и Јеремићевим протестима, који је СПЦ назвао „сендвичарском црквом“.

Потпредседник СНС Миленко Јованов за наш лист каже да је понашање Јеремића и његових следбеника срамотно, али није изненађујуће.

– И он, али и Ђилас и Обрадовић су очајни јер им је пропао покушај да Вучићу организују сачекушу на Сабору СПЦ, да тамо буде дискредитован и осрамоћен, да у крајњој мери, његов одлазак на сабор буде представљен као дебакл, а сам Вучић политички ослабљен. Суштина је била да се покаже да Вучић нема подршку СПЦ, међутим, десило се супротно, грађани су могли да виде висок ниво разумевања и међусобног уважавања и његова посета сабору била је политички тријумф – констатује Јованов, те додаје да Јеремић поштује само паре, док га за светиње није брига.

Извор: Српски телеграф