Припрема...

30. децембар 2019.

Јеремић је све о Црној Гори рекао – у разговору са Роћеном


Све што мисли о Црној Гори и односима Србије и Црне Горе, Јеремић је рекао у разговору са Роћеном, рекао је Јованов.

„Цитираћу Јеремића уз незадовољство, јер је у питању псовка: “Ј… смо мајку и Србији и Црној Гори“. И то говори уз кикотање и клиберење“, цитирао је Јованов разговор Вука Јеремића са блиским сарадником Мила Ђукановића, Миланом Роћеном, у којем је, рекао је Јованов, јасно дефинисао сопствени однос према Србији и Црној Гори.

Јованов је, одговарајући на питање новинара како види Јеремићеву изјаву да власт у Србији није реаговала адекватно на доношење Закона о слободи вероисповести, рекао да су државни органи Србије поступили рационално и разумно, водећи рачуна о Србима у Црној Гори.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је данас да је власт у Србији дипломатски заташкавала дешавања у Црној Гори и да је амбасадор Србије у Црној Гори предао копије акредитива истог дана када је усвојен споран закон, а Јованов је рекао да је Јеремић намерно пропустио да каже да се амбасадор Србије прво састао са Амфилохијем Радовићем.

“А зашто је то слагао и зашто је то прећутао? Па, да би могао да прави све ове касније измишљотине и да их пласира у јавност“, рекао је Јованов.

„Јеремић, када хоће да говори о Црној Гори, треба прво да каже грађанима шта су он и Борис Тадић радили 2006. године, када је Црна Гора имала референдум за осамостаљивање и како су допринели да данас ситуација буде оваква”, рекао је Јованов.

Јеремићева лаж за српског амбасадора је, рекао је Јованов, само још једна лаж у низу, попут његових ранијих изјава председника Народне странке да Александра Вучића неће да прими Ангела Меркел, да ће избори бити у новембру…

Јованов је рекао да, Јеремић жели себе да представи важнијим него што јесте и никако да се помири са тим да више није „председник света“, како је, сам за себе говорио.

Јованов је рекао да су српски државни органи поступили мудро, јер се мора водити рачуна о сународницима који живе у Црној Гори.

“Свако од нас може да узме ауто лак и да пише глупости. Српска напредна странка не жели да својим деловањем одмаже држављанима других земаља, који се изјашњавају као Срби. Такве грешке су чињене у прошлости”, рекао је Јованов.

Јованов је рекао да нико у тој странци не гледа на дешавања у Црној Гори са симпатијама и равнодушношћу, али да свако мора да размисли да ли својим деловањем погоршава ствари, јер су мир и стабилност најважнији.

Извор: Танјуг