Припрема...

17. новембар 2017.

Јеремић лаже и о стечајевима


– Изјава за медије

Вук Јеремић не може својим бедним лажима да сакрије чињеницу да је Александар Вучић, радом и храбрим одлукама у потпуности преокренуо економску ситуацију у Србији. Сваким даном српска привреда је јача, иако су је Вук Јеремић и његови саучесници пљачком, отимачином и незнањем довели готово до нестанка.

Начин на који се спроводи стечај у Србији регулисан је законима, и нигде, ни у једном стечајном поступку, у коме је стечајни управник Агенција за лиценцирање стечајних управника, предметни Закон није прекршен.

Колико Јеремић лаже, најбоље показује чињеница да су баш Вучић и Влада Србије нашли стратешког партнера за „14. октобар“ из Крушевца, који је купила „Татра“, док се за „БИП“, „Прва петолетка“ и „ЕИ Ниш“ још увек траже партнери.

Такође, у том тако „лошем стечају“ тренутно у Србији ради 9.000 људи, јер стечај није значио крај за те фирме, него опоравак, што Јеремић не може да појми, јер су у његово време радници стварно одлазили кући празних џепова, са једним папиром „Отказ уговора о раду“.

Најзад, именовање управника у „капиталним случајевима“, које Јеремић наводи, није у надлежности Агенције, него суда, па је Јеремић, поново слагао што и није нека новост, нити представља изненађење за грађане.

Дакле, јасна је данас разлика у односу на период када су Јеремић, Шутановац, Ђилас и остала жута братија, на несрећу Србије, били власт и када су народу поделили пола милиона отказа, фабрике затварали, а себи обезбедили станове од милион евра, и пуне девизне рачуне.

Поново су грађани имали прилике да чују прегршт Јеремићевих лажи и фантазија, само нису чули оно што их једино интересује – одакле му милиони евра за председничку кампању, додуше пропалу, и ко му даје паре да сваки дан лаже.