Припрема...

1. јун 2018.

Јеремић нема одговоре на три кључна питања


Лидер Народне странке Вук Јеремић, који је покренуо праву медијску офанзиву, покушавајући да се извуче од тешких оптужби с којима је суочен након хапшења својих међународних партнера, остао је јавности у Србији дужан одговоре на три кључна питања.

Прошли су дани и недеље откако је јавност сазнала да су у Америци ухапшени Патрик Хо и Тидијан Гадио, а Јеремић никако да објасни у какве је тачно аранжмане с њима улазио, колико је пара и у које сврхе добио и шта је заузврат урадио или обећао.

ТРИ КЉУЧНА ПИТАЊА

1. Од којих пара је платио кампању за председника Србије?
2. Колико су тачно новца добили он и његова организација од људи ухапшених у Америци?
3. Шта је за тај новац урадио или обећао?

А није да није имао прилике, с обзиром на то да је само у последњих неколико дана гостовао на две телевизије, оба пута по сат времена, док је у једном недељнику изнео своју верзију на две стране у ауторском тексту, дакле без иједног новинарског питања. Ипак, успешно је изврдао кључне одговоре.

Српски телеграф је и у петак, по ко зна који пут, послао иста питања Вуку Јеремићу. Никакав одговор, као ни претходних дана, нисмо добили ни од њега лично нити од његове ПР службе.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже за наш лист да је чудно да Јеремић „као стручњак за све и свашта, од енергетике до геополитике“ сада не уме да објасни одакле му овај новац.

– Једино што се закључује из свега што је досад признао јесте да је обављао улогу консиљереа овој међународној банди, што га не ослобађа обавезе да грађанима Србије јасно одговори и на питање да ли је тим парама плаћао кампању за председника Србије, која га је коштала око 7,5 милиона евра – истакао је Јованов.

Извор: Српски телеграф/Република