Припрема...

17. децембар 2021.

Јеремић несрећан због успеха Србије


Некадашњи министар спољних послова је лајковао објаву самозваног аналитичара из Аустрије Флоријана Бибера, који је рекао да је несрећан што Србија напредује у преговарачком процесу с Европском унијом

Лидер Народне странке Вук Јеремић не зна више како да гради своју политичку каријеру у покушају, па све чешће има потпуно сумануте потезе. Он је своје право лице показао по ко зна који пут тако што је подржао оне којима не одговара било који успех наше земље.

Овог пута, Јеремићева подршка отишла је самозваном аналитичару из Аустрије, Флоријану Биберу, који је рекао да је несрећан што је Србија отворила нова поглавља у преговарачком процесу са Европском унијом.

Тиме је, сматрају наши саговорници, показао да му је одувек била важнија фотеља од своје државе, али и да је љубоморан јер док је он био шеф дипломатије, Србија није далеко одмакла у преговарачком процесу.

Народни посланик Миленко Јованов навео је да је Јеремићев поступак најбољи доказ да је њихово схватање ствари „што горе за Србију, то боље за њих“.

Дакле, они и не желе да добију поверење народа тако што ће осмислити некакав програм, показати енергију, поштење, посвећеност, већ да Србији буде што горе, па да народ из очаја у њима види спасиоце. Ипак, верујем да грађани Србије никада неће бити толико очајни, да у Јеремићу и другим перјаницама бившег режима виде било какво решење. И, друго, језа ме пролази када видим да су на челу ове земље били председник који се хвали тиме што је по САД денунцирао људе из Србије и министар иностраних послова који јавно очајава што Србија напредује ка ЕУ. Па шта то значи? Да они воле Србију само кад су на власти, или да воле искључиво себе, а Србија им је средство за остваривање личних циљева? Нажалост, мислим да је у питању ово друго и да је њима до Србије стало колико до лањског снега.

Виде то и грађани. Али они Србију воле и неће да је препусте онима који то осећање немају – закључио је Јованов.