Припрема...

22. јануар 2021.

Јеремић планира бојкот, Ђиласа прецртао


Удружена опозиција Србије, чију су окосницу чинили Странка слободе и правде Драгана Ђиласа и Народна странка Вука Јеремића, више не функционише.

То је потврдио потпредседник Народне странке Мирослав Алексић. Он је у четвртак, у име своје странке и њених партнера, међу којима је и Државотворни покрет Слободана Самарџића, изнео платформу о изборним условима. Најавио је могућност да овај блок странака, ако не дође до договора са представницима власти, поново позове на бојкот избора.- У склопу ових околности у којима се сада налазимо УОС се није састајала, не функционише и сада смо у неком другом новом положају и ситуацији – навео је Алексић.

Алексић је као кључне тачке платформе Народне странке навео – ослобађање медија, слободан демократски предизборни и изборни процес и раздвајање избора на свим нивоима. Опозицији је поновио предлог да се договоре да их у дијалогу са влашћу представљају два преговарача.

Он је казао да верује да је до договора стало и властима, како не би опет дошло до тога да опозиција бојкотује изборе.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да је реч о виду уцене:

То је апсолутно неприхватљиво и јасно показује да Јеремић и тај део опозиције не приступају разговорима у доброј вери, већ да траже нови изговор да побегну од избора и мишљења грађана. Будући да су они у свом паралелном свету бојкот избора приказали као победу, можда им се осладило да побеђују, па неће да мењају тактику која им је донела толико доброг. Шалу на страну, било би у реду да се врате у реалност и да сагледају да нису у позицији никога да уцењују, као и да немају кредибилитет за то јер су у њихово време услови били неупоредиво гори него данас. Зато, ако хоће да разговарају, у реду, ако неће, опет у реду – каже Јованов.