Припрема...

3. април 2019.

Јеремић ради за ЦИА, па зато није процесуиран као лопов Хо!


Склопио договор са Американцима и спасао се истраге о учешћу у милионској корупционашкој афери. Овако стручњаци, саговорници Српског телеграфа, објашњавају како је могуће да Вук Јеремић, који је био на вези са Патриком Хоом (бивши министар унутрашњих послова Хонгконга осуђен на три године робије због корупционашког скандала прим. аут.), није одговарао пред америчким судовима.

Познати истраживачки новинар Метју Расел Ли у документарном филму „Веза Хонгконга, листа Патрика Хоа“ до танчина се бавио Хоовим малверзацијама, као и Јеремићевој улози у тој корупционашкој афери.

– Гледајући мејлове које су размењивали Хо и Јеремић, а који су приказани током суђења Хоу, не слажем се са Јеремићем да није починио злочин – навео је познати новинар.

Ли признаје да је био изненађен чињеницом да су се тужиоци толико фокусирали на Патрика Хоа и искористили Јеремића само за сведочење како би показали везе Хоа, док је, како истиче, Јеремић урадио много гору ствар.

– Види се да је Јеремић, док је био председник ГС УН, радио за кинеску компанију ЦЕФЦ, као и да је обећавао Хоу да ће бити говорник у УН на панелу с председницима Турске и Јужне Африке – закључио је Ли (до каквих је све чињеница дошао Ли, погледај оквир).

Наши саговорници сматрају да на основу ове тврдње постоји основана сумња да су Јеремића врбовале америчке тајне службе зарад прибављања информација. Потпредседник СНС Миленко Јованов уопште није изненађен могућношћу да Јеремић ради за америчке тајне службе.

Постоји потпуно основана сумња, и то зато што такве ствари нису стране америчким властима. Они су склони да прекршиоцима закона за одређене информације понуде имунитет од гоњења, односно слободу. Чињеница је пак да смо ми у последње две недеље из два страна извора добили информацију да је Јеремић лажов, али и озбиљан шраф у организацији чији су чланови завршили у затвору – наводи Јованов.

Извор: Српски телеграф