Припрема...

5. октобар 2018.

Јеремић с тајкуном шверцовао оружје?


Државни тужилац Сједињених Америчких Држава тврди да је бивши министар Хонг Конга и пријатељ Вука Јеремића Патрик Хо илегално продавао оружје Либији и Катару током 2015. године! Да ли је Јеремић по наредби Хоа као део провизије од амбасаде Катара у Берлину добио стотине хиљада долара?

Веома близак пријатељ Вука Јеремића Хо ухапшен је и притворен од новембра 2017. године. Пет тачака оптужнице терети га за подмићивање, а три за прање новца у вредности од 2,9 милиона долара!

Најважније питање које се поставља, тиче се Вука Јеремића и његове улоге у мутним пословима Патрика Хоа, његовог пријатеља.

Како је „Ало!“ већ писао, Здравко Понош, бивши начелник Генералштаба Војске Србије и садашњи потпредседник Јеремићеве странке, као сенка је пратио Вука на сваком од петнаестак путовања у Азију, на којима се састајао са Патриком Хоом, бившим министром спољних послова Хонгконга, и Је Ђанмингом, одбеглим кинеским тајкуном.

Миленко Јованов, потпредседник СНС-а, каже да нема дилему да „Понош одлично зна за шта је Јереић добио 200.000 евра од катарске амбасаде из Берлина“.

– Наш народ има чувену изреку “С’ ким си, такав си” и то поготово важи за Здравка Поноша. Чему је он служио у Јеремићевој организацији и шта су све њих двојица радили, вероватно ће се сазнати тек како се буде одмотавало клупко око њихових сарадника који чаме по затворима под оптужбама за корупционашке афере невиђених размера. Понош вероватно зна и за шта је Јеремић добио 200.000 евра од катарске амбасаде из Берлина и одакле му 7.5 милиона евра за председничке изборе, па би уместо што држи лекције другима, могао да да објашњење за то. Али може и да каже да ли су укусни кавијар и пампањац који се по белом свету једу и пију на рачун грађана Србије – каже Јованов за наш лист.

Извор: АЛО