Припрема...

14. мај 2019.

Јеремићеви хоће забрану СНС


Функционер Народне странке залаже се за брисање из регистра напредњака, социјалиста и радикала. Јованов: Не виде суштину свог проблема – народ неће да гласа за лопуже

Најава Владимира Гајића да ће, ако његова странка дође на власт, забранити СНС, СПС и СРС, показује како они замишљају демократију – забранити све које не могу да победе на изборима.

Овако говор функционера Народне странке, одржан у суботу на протесту Савеза за Србију у Београду, коментарише потпредседник СНС Миленко Јованов.

Гајић је, обраћајући се окупљенима на Теразијама, рекао да би пред Уставним судом требало покренути предлог да се забрани рад напредњака, социјалиста и радикала „због свега што су чинили последњих 30 година“:

– Та ће забрана имати за правну последицу да се забрани приступ јавној власти на основу лустрације свим лидерима ових странака доживотно – казао је Гајић.

Јованов каже да није први пут да Гајић тражи забрану и да је „већ позивао и странце да оборе власт у Србији“:

– Они, међутим, имају један проблем, на изборима су поражени и од измишљеног лика Белог Прелетачевића, па би могли и њега да забрањују, или Пају Патка, Микија Мауса и Душка Дугоушка. Они не виде суштину свог проблема, а то је да ће народ пре да гласа за измишљене ликове него за лопуже и људе попут Јеремића, којем је комплетно окружење у затвору или је било хапшено, укључујући и Гајића, који је хапшен у афери „Генекс“.

Извор: Вечерње новости