Припрема...

2. новембар 2021.

Јеремићеви очекују да их странци доведу на власт!


Потпредседник Народне странке открио да се нада да ће нови амбасадор САД Kристофер Хил радити на рушењу председника. Из СНС одговарају – прошло је то време кад су се странци за све питали у Србији

Врх Народне странке Вука Јеремића отворено је признао да рачуна на помоћ странаца за долазак на власт!

Наиме, потпредседник Народне странке Здравко Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, недвосмислено је рекао да ће нови амерички амбасадор у Београду Kристофер Хил сменити председника Србије Александра Вучића.

– Ја бих био спреман да кажем да, кад неко одлучи да Kристофера Хила извуче из пензије и доведе га овде, онда постоји приличан ниво извесности да он неће отићи одавде а да Вучић остане – рекао је Понош.

Саговорници Kурира, међутим, оцењују да су ово нереална очекивања од доласка новог дипломате. Потпредседник СНС Миленко Јованов каже: „Шта је баби мило, то јој се и снило“.

– Понош полази од тога како је он доведен на место начелника Генералштаба, јер је општепознато да су њега на ту позицију довели странци и мисли да они и данас могу да ведре и облаче по Србији. Међутим, данас у Србији о томе ко је власт, а ко опозиција одлучује народ. Такође, ово што је рекао показује и да бивши режим и перјанице бившег режима и ДС ни данас нису одустали од тога да их неко други, тј. странци, доводи на власт, без обзира на то шта народ мисли, што је страшно – каже Јованов.

Истиче да је једна од најважнијих и темељних ствари Вучићеве власти управо то што је народу враћен суверенитет у руке.

– Народ, а не странци и домаћи тајкуни, одлучује о томе ко ће бити на власти у Србији, а ко опозиција. Понављам, то време је прошло и неће се вратити, колико год се Понош томе надао. Ове жеље Поноша и бившег режима само показују да би они Србију вратили неколико корака уназад и од ње направили вазала, зато што онај кога странци доведу на власт, он је њима дужан и водиће политику руководећи се њиховим интересима. То је суштинска разлика између онога што ради Вучић и онога што би радили они. Сигуран сам пак да Хил не долази због тога – закључио је Јованов.